Brain Booster

French Toast cu Afine

Motto: ”Eating is a need, enjoying is an art.”

Daca vrei sa te delectezi cu un brunch sau un mic dejun in care sa implici mai mult decat 3 ingrediente si 2 miscari, te invit la friganele savuroase pentru dimineti lejere in care nu te grabesti nicaieri. Te invit sa faci din Micul tau Dejun, un moment artistic. Cel mai creativ mic dejun pe care il poti face atunci cand ai fructe care incep sa se strice, paine prea multa si nu ai ce face cu ea, iar termenul de valabilitate se apropie de final, oua din belsug si voie buna la purtator. Scortisoara confera o aroma nelipsita in acest peisaj, asa ca las-o sa te inspire. Completeaza acest tablou cu fructele care iti plac, ba chiar poti combina 2-3 sortimente. Fructele de padure mi pare ca se asorteaza cel mai bine pentru acest brunch care aromatizeaza cel mai potrivit acest cadru matinal. Cand spun Arta de a Manca, nu ma refer la abilitati culinare tehnice demne de masterchef, nici nu ma refer la executii complicate, care dureaza si care poate ingreuneaza mentalul. Doar stii ca nu e genul meu sa complic lucrurile cand vine vorba de bucatarie. Simplu si creativ, usor si magnific, sunt cuvintele care ma insotesc atunci cand ma aflu in procesul de creatie. Decat mult timp cu manecile suflecate si multe vase de spalat si adunat, prefer mai degraba, ceva de efect, consistent, adica hranitor si rapid de facut.

Ca dovada, am de semnalat cateva aspecte care usureaza munca, in procesul de concepere al retetei. Painea de toast este ingredientul cu rol determinant in obtinerea unei texturi si arome potrivite preparatului. Este mai dulce, mai moale si mai frageda. Am testat si alte tipuri de paine, insa rezultatul este diferit: o paine obisnuita are o textura mai densa si mai tare. Painea de toast, in schimb, are si avantajul faptului ca ingredientele lichide (oua+lapte) sunt absorbite mult mai repede, deci si pregatirea dureaza mai putin. Fructele de padure fac un melanj perfect cu mierea, insa la fel de bine merge si cu zeama de curmale. Nu folosesc alt indulcitor, asa ca nu ma rezum la acesta la calitolul indulcitori naturali. Deci da, ingredientul meu „secret” pentru indulcit orice preparat care are nevoie de potentarea gustului dulce sunt: Curmalele. Urmatorul pas este sa amesteci intr-un castron ingredientele, adica: lapte, oua, scortisoara, vanilie, zeama de curmale si sa le bati spuma. Feliile de toast, se lasa in aceasta compozitie lichida pentru 30 de secunde si apoi transferi totul intr-o tigaie incalzita, unsa cu putin ulei. La nici 3 minute, dupa acest pas, poti savura friganele completate cu un decor cu afine si miere. Daca vrei, poti incropi rapid un soi de dulceata de afine, pregatind intr-o tigaie incalzita: afine cu sirop de curmale si putina zeama de lamaie. Prin acest mod de pregatire al toppingului, se intensifica gustul de dulce, dar este absolut optional, iar varianta fresh este cat se poate de inspirationala. Ce as adauga in plus, este coaja de lamaie sau de portocale in dulceata. Contribuie mult la aromatizare si ar fi un artificiu care completeaza intregul dish matinal.

French Toast cu Afine

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...
By Daciana Serves: 2 portii
Prep Time: 5 minute Cooking Time: 5 minute

Easy, tasty, savory french toast for weekend brunch

Ingredients

  • Oua 4 buc 230 grame
  • Lapte 3,5% 150 ml
  • Scortisoara pudra 1 gram
  • Vanilie 1 gram
  • Zeama de la curmale hidratate 10 ml
  • Paine de toast (de secara) 7 buc 190 grame
  • Ulei de cocos 8 grame
  • Afine 75 grame
  • Miere 10 grame

Instructions

1

Se amesteca intr-un bol oua, lapte, scortisoara, vanilie si zeama de curmale.

2

Se bate bine compozitia pentru omogenizare.

3

Se incalzeste o tigaie non-aderenta care permite folosirea uleiului in cantitate mica.

4

Se aseaza feliile de paine de toast in compozitie si se lasa 1 minut sa se imbibe.

5

Tigaia se unge cu ulei si se aseaza feliile de paine in tigaie.

6

Se lasa la prajit pentru 2 minute pe fiecare parte.

7

Se transfera pe o farfurie sau tava pe care se aseaza servet de bucatarie pentru a se elimina surplusul de ulei.

8

Feliile de friganele se servesc cu afine proaspete si miere. Sau afinele se pot tine pentru 5 minute intr-o tigaie si in amestec cu miere sau zeama de curmale si putina lamaie, si astfel se poate transforma intr-o dulceata rapida.

Nutrition

  • 1099 Calories
  • 114,09g Carbohydrates
  • 45,35g Fat
  • 54,70g Protein

Notes

BRAIN FOOD FACT: Afinele ajuta la mentinerea functiilor creierului si imbunatatirea memoriei. Stresul oxidativ poate accelera procesul de imbatranire a creierului, afectand negativ functiile creierului.

You Might Also Like