Brain Booster

Tapioca cu mere coapte

Tapioca cu mere coapte

Motto: “One should not attend even the end of the world without a good breakfast.”

Tapioca sunt perle mici, albe, care dupa fierbere devin transparente. Se pot pregati cu lapte vegetal de migdale sau cocos pentru ca acestea doua sunt mai aromate si se combina ideal cu tapioca care nu are un gust specific. De aceea toppingul practic aduce toata savoarea budincii. Contine o cantitate ridicata de carbohidrati: o cana de tapioca are 544 calorii si 135 grame carbohidrati, insa beneficiile sunt considerabile. Este adevarat ca inca la noi nu este atat de populara, precum in alte tari, insa te invit sa te imprietenesti cu aceste perle pentru ca aduc varietate in meniul tau. Poti fierbe o cantitate mai mare pentru mai multe zile, la fel ca si in cazul unui terci de ovaz de exemplu. 

Toppingul cum spuneam aduce vraja si aroma. Fructele exotice: mango, fructul pasiunii, papaya, sau fructele caramelizate (de exemplu banana si in cazul de fata, merele) fac un mix fantastic cu perlele de tapioca. Daca preferi o textura mai lichida, mai apoasa, se poate fierbe cu mai multa apa si apoi se suplimenteaza cu lapte, dupa ce apa s-a evaporat. Modul de preparare este cat se poate de simplu, se aplica acelasi principiu ca si in cazul orezului, sau altor budinci gatite pe aragaz. Daca vrei sa suplimentezi cantitatea de proteine la micul dejun, mai ales ca tapioca nu contine proteine si grasimi, iar in cazul acestei retete pregatite cu lapte vegetal cantitatea de proteine este redusa, poti sa adaugi unul sau doua albusuri spre finalul procesului de fierbere. 

Perlele de tapioca aduc beneficii sanatatii digestive, mentin nivelul de zahar din sange la un nivel optim, nu contin grasimi saturate si ajuta la cresterea masei musculare. Tapioca are un continut bogat de calciu cu beneficii pentru sanatatea oaselor. Este benefica celor care vor sa ia in greutate, fiind bogata caloric si nutritiva. De asemenea, este un substitut al fainii de grau pentru ca faina de tapioca nu contine gluten si este potrivita celor cu boala celiaca. Exista si sub forma de amidon, fiind o versiune sanatoasa pentru a ingrosa anumite sosuri, creme sau budinci.

Daca ar fi sa fac un clasament al budincilor cu tapioca, cea mai potrivita combinatie este budinca cu lapte de cocos si topping de mango, in varianta exotica. Cat priveste implicarea unor ingrediente mai apropiate de provenienta romaneasca, reteta de fata cu lapte de migdale si cu mere coapte, se potriveste perfect. Aromele care adauga deliciu preparatului sunt cacaua sau scortisoara. Se poate indulci optional cu miere sau zeama de curmale. Daca te-au convins aceste randuri sa pui pe lista ta de preferinte si budinca de tapioca, vei mai gasi si alte doua retete pe site in combinatii diferite, respectiv cu zmeura sau cu portocale rosii. Tu ce preferi?

Tapioca cu mere coapte

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...
By Daciana Serves: 1 portie
Prep Time: 10 minute Cooking Time: 15 minute

Creamy, delicious, homemade tapioca pudding

Ingredients

  • Perle de tapioca 40 grame
  • Lapte de migdale 250 ml
  • Mar rosu (cam 2 bucati) 200 grame
  • Unt de cocos 15 grame
  • Sirop de curmale 5 grame
  • Praf de scortisoara 2 grame

Instructions

1

Se lasa perlele de tapioca la inmuiat pentru 15 de minute intr-o cana cu 100 ml apa sau cat sa acopere suficient cantitatea de perle.

2

Intre timp se pregateste un ibric cu lapte si dupa ce timpul de inmuiere s-a scurs, se strecoara tapioca si se toarna in lapte.

3

Se poate adauga sirop de curmale sau miere, optional.

4

Cand perlele de tapioca devin translucide, se pot retrage de pe foc, dureaza cam 15 minute.

5

Pentru merele coapte: se spala, se decojesc si se taie cubulete. Se pun intr-o tigaie nonaderenta cu putin unt de cocos si praf de scortisoara, si se lasa la calit pentru 5 minute.

6

Merele se adauga ca si topping peste budinca de tapioca.

Nutrition

  • 380,27 Calories
  • 23,20g Carbohydrates
  • 11,35g Fat
  • 2,50g Protein

Notes

Brain Food Fact: Perlele de tapioca contin mangan si fier. Fierul ajuta in prevenirea anemiei, afectiune care poate conduce la stari de oboseala cronica.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply