Motto: „Sometimes Breakfast can make your whole Day!”
Cel mai comun stil de a prepara guacamole, este cel de provenienta mexicana. Daca treci dincolo de ingredientele de baza, si pasesti in explorare, asa cum procedez eu in cele mai multe preparate, vei gasi o reteta rapida, nutritiva, o aroma adaugata in plus, adica un extra-ingredient care completeaza perfect acest dish.
Pentru ca aportul de proteine este redus, poti echilibra balanta consumand guacamole cu cottage cheese. Cantitatea este indestulatoare pentru 2 sau poate chiar 3 portii, depinde cat de mare este tipul de avocado pe care il folosesti, si cat de mult mango vei adauga. Pune cu generozitate, si mergi pe explorat, este cea mai placuta parte, acea de a fi creativ. Asa m-am indragostit eu de gatit.
Caracterul diferit al guacamango fata de clasicul guacamole ar fi, nu doar faptul ca am adaugat un ingredient mai putin obisnuit, respectiv mango, insa lipseste un ingredient al versiunii clasice, adica rosiile. Bineinteles ca poate fi adaugat si in cazul acestei retete, ba chiar si ardeiul iute rosu ar fi de mare inspiratie, daca iti place combinatia dulce-picant. Chiar daca este un preparat de inspiratie mexicana, nu cred ca va supara pe cineva daca nu respecti intrutotul reteta autentica. Mango+avocado fac un cuplu reusit, iar daca imbini acest cuplu cu un wrap sau cu crackers, vei fi doar in castig. Preparatul poate fi consumat ca o gustare, insa daca nu ai un mic dejun la indemana intr-o dimineata foarte aglomerata, poti apela la guacamango si faci o alegere inspirata servit alaturi de un ou sau cottage cheese. Incurajez de asemenea, consumul de legume si fructe intr-o varietate cat mai cuprinzatoare de culori. Pentru ca, o varietate de culori in farfurie, inseamna o varietate mai mare de nutrienti asimilati, cu impact mai puternic asupra sanatatii mentale si a intregului organism. Asa ca, alege curcubeul de micronutrienti, as often as you can!
Pentru un plus de argumente pro Mango, iti dezvalui cateva note stiintifice de care ar trebui sa tinem seama pentru ca sunt extra-valoroase. Desi studiile sunt in mare parte efectuate pe animale, s-a constatat ca diferiti compusi ai fructului mango, pot sprijini sanatatea creierului, avand proprietati neuroprotectoare si efecte antioxidante si antiinflamatoare. Aportul de mango poate imbunatati memoria, imbunatatind performantele cognitive. De retinut este si faptul ca mango are un numar redus de calorii (60 calorii/ 100 de grame), motive in plus pentru a fi consumat cu incredere. Si nu in ultimul rand, subliniez nota de simplititate, aspect nelipsit in metodele pe care le folosesc mereu la preparat cam orice. Am reunit un complex de arome tropicale, intr-un acord simplu de nutrienti si culoare. La final amestec totul si imbin crema cu un crackers. Distractiv si captivant!
Guacamole cu mango
Smooth savory guacamango, perfectly served with wraps or crackers!
Ingredients
- Avocado 2 buc 150 grame
- Mango 100 grame
- Ceapa rosie 30 grame
- Lime (zeama) 15 grame
- Sare 1/2 grame
- Piper un praf
- Patrunjel verde tocat 5 grame
- Ulei de masline 3 grame
Instructions
Se curata si de taie ceapa rosie. Se poate adauga si un catel de usturoi sau chiar mai multe. Usturoiul se piseaza in mojar sau se taie marunt cu un cutit.
Se folosesc 2 avocado coapte care se adauga intr-un bol si se zdrobeste cu furculita.
Se curata si se taie cubulete mango.
Se adauga ceapa taiata si usturoiul (daca s-a folosit).
Patrunjelul verde sau coriandru verde se toaca marunt si se adauga in bol.
Se stoarce zeama de lime.
Se asezoneaza cu sare si piper si la final se adauga putin ulei de masline.
Se amesteca toate ingredientele pentru omogenizare.
Se poate servi cu crackers, lipii sau wrapuri.
Pentru a creste aportul de proteine, se poate servi cu cottage cheese.
Nutrition
-
360 Calories
-
33.40g Carbohydrates
-
26.23g Fat
-
4.1g Protein
Notes
Brain Food Fact: Mango contine fibre, vitamina C, A, B6, fier, cupru, calciu, sprijina functia neurologica, contribuie la formarea colagenului, sustine sistemul imunitar si ajuta la vindecarea ranilor.