Motto: “Feeling a bit egg-stra today.”
Stiinta exacta, arta sau joaca? As zice, distractie pura, prin expunerea unei versiuni de omleta gatita direct in paine. Am ales o paine de toast din secara, super nutritiva si gustoasa. Cat despre ou, este super simplu si poti alterna prepararea cu ochiuri de exemplu. Omleta a permis uniformizarea continutului, iar ochiurile pot fi chiar atractive. Se pot adauga verdeturi atunci cand alegem varianta omletei. Iar pentru ochiuri se pot presara si alte extra ingrediente precum: chives, pancetta sau parmezan. Partea distractiva despre care aminteam, este ca poti folosi cuttere de biscuiti, pentru a crea modelul in care sa torni oul. Am optat pentru decorul de Craciun pentru ca este sezon, insa poti folosi si alte cuttere, de preferinta forme care sa permita umplerea cu ou intr-un spatiu cat mai mare cu putinta. Exista mari sanse ca oul sa se distribuie usor si in afara formei create, no worries, e firesc sa se imtample asta. Daca vrei neaparat sa iasa perfect, tine apasata felia pana cand oul se incheaga si nu mai permite scurgerea. Copiii vor adora acest mod de a consuma oul. Rabdarea lor va fi maxim rasplatita pentru ca este un mic dejun savuros si cu un aspect atractiv. Poti fi implicati usor in pregatirea acestui mic dejun pentru ca este super simplu, rapid si distractiv. O alta versiune de ou in paine se poate gati cu ou de prepelita, atat sub forma de omleta, sau ochiuri. Estetic va fi mai atragator. Cat despre beneficii si gust, te las sa explorezi si sa te convingi ca merita, mai ales ca petreci cam 3-4 minute sa pregatesti acest preparat, indiferent de versiunea pe care o alegi: omleta sau ochiuri. Mai adaugam si faptul ca implica putine ingrediente si cu toate acestea este o sursa bogata de nutrienti care sprijina functiile creierului. Pentru mai multe felii, pregateste omleta din mai multe oua si intr-o tigaie de 28 cm, incap minim 4 felii, ceea ce permite scurtarea duratei de asteptare si desigur, satisfacerea poftei de catre mai multi pofticiosi in acelasi timp.
Omleta in paine de toast
Happy joyful moment preparing these funny shaped eggs in a bread
Ingredients
- Paine toast de secara 3 felii - 85 grame
- Oua 2 buc 110 grame
- Patrunjel verde sau chives 10 grame
- Sare si piper dupa gust 1 gram
- Unt 12 grame
Instructions
Se incalzeste o tigaia in care se pune untul la topit.
Se distribuie untul pe toata suprafata tigaii.
Se taie cu un cutter de biscuiti, cele 3 felii de paine de toast si se adauga in tigaie.
Se bat ouale si se toarna in spatiile goale create cu cutterul in paine.
Se lasa 3 minute o parte, dupa care cand oul s-a inchegat se rastoarna si se mai lasa un minut pe foc.
Nutrition
-
483.53 Calories
-
209g Carbohydrates
-
183.60g Fat
-
181g Protein
Notes
Brain Food Fact: Ouale sunt o sursa buna de nutrienti benefici sanatatii creierului, precum vitaminele B6 si B12, acid folic si colina.
No Comments