Motto: “What you eat defines your shapes.”
Felia pe care iti asterni ingredientele unui mic dejun bogat in nutritenti, poate consta si dintr-un alt ingredient decat felia de paine, sau de orez expandat. Cred ca deja ti-am starnit curiozitatea ca sa vezi cum e sa inlocuiesti painea cu cartoful dulce. Sunt doua variante in care poti folosi felia de cartof dulce pentru a aseza cele necesare pentru un toast desavarsit, nutritiv si super-gustos. As mai adauga si diferit, pentru ca nu e tocmai o metoda familiara sa folosesti cartoful dulce in loc de paine. Insa e aproape la fel de simplu si de rapid de implementat. Pentru ca: varianta 1 este sa pui la cuptor cateva felii de cartof dulce. O parte tii la frigider si le poti folosi oricand vrei sa refaci acest tip de toast, insa nu mai mult de 3 zile. Pastrezi 1-2 felii pentru aceasta reteta. A doua varianta, mai rapida, este sa tai feliile mai subtiri si sa le pui intr-un prajitor de paine. Pentru feliile prajite in toaster, e nevoie de 2 ture de prajit, pentru a obtine o felie suficienta de coapta. Partea extra-practica la aceasta reteta este ca, poti face procesele de pregatire in paralel. Adica, pe durata sederii cartofului in cuptor, poti sa pregatesti oul posat. Iar in timp ce oul se coaguleaza in apa fiarta, timp de 3-4 minute, poti pregati feliile de avocado si de somon. Asa incat, tot procesul, n-ar trebui sa dureze decat minim, minim 8-10 minute. La final decorezi cu germeni de grau sau de care iti plac, si asezonezi cu sare si piper, dupa gust. Retine ca este important si ambientul. Dedica-ti timp micului dejun. Merita sa ii acorzi prioritate. Nu ti-a rapit mai mult de 10 minute pregatirea, asadar da-i timp preparatului sa se imprieteneasca cu tine. Da-ti timp sa savurezi preparatul pe care ti l-ai pregatit, atat de ingenios, calm si super simplu. Cred ca esti de acord ca nu ai nevoie de skillsuri extraomenesti si bucataresti, ca sa realizezi un toast nutritiv, care te va sprijini in productivitate, performanta si… creativitate.
Poti face si alte combinatii folosind ca baza cartoful dulce. Cum ar fi de exemplu sa ramai tot in zona salty si sa combini cu ochiuri deasupra. Sau extrapoleaza zona sweet si combina cu afine, zmeura, banane, nuci, seminte de floarea soarelui, branza de vaci, iaurt, migdale, presarat cu pudra de roscove sau scortisoara. Ai motive bine intemeiate si te incurajez sa te joci cu aceste combinatii pentru ca e un super aliment, despre care se spune ca este una dintre cele bune surse de vitamina A, care are beneficii anti-imbatranire.
Iti doresc mult spor, inspiratie si da-mi de stire daca ti-a placut combinatia.
Toast cu cartof dulce, somon si ou posat
Choose healthy eating to increase productivity!
Ingredients
- Cartof dulce copt 1 felie 50 grame
- Avocado 35 grame
- Somon fume 30 grame
- Ou posat 45 grame
- Germeni de praz 2 grame
- Sare si piper
Instructions
Taie una sau doua felii subtiri dintr-un cartof dulce.
Pune la copt pentru 12-15 minute in cuptorul incins la 190 de grade. Sau poti pune in prajitorul de paine pentru un minut.
Intre timp, poti pregati oul posat astfel:
Pune apa la fiert intr-o oala si adauga 2 linguri de otet.
Sparge oul si pune-l intr-un bol mic, pana apa incepe sa fiarba.
Cand apa da in clocot, inchide focul si arunca oul intr-un vartecus creat cu tel.
Lasa la fiert pentru 4 minute, cu capac sau fara capac, la foc mic.
Pana se gateste oul, sectioneaza avocado si scoate miezul cu o lingura, dupa care feliaza-l.
Aseaza feliile de avocado pe cartoful copt.
Adauga o felie de somon deasupra.
Scoate oul din apa cu ajutorul unei linguri (cu gauri) care sa permita scurgerea surplusului de apa.
Aseaza oul peste somon, presara cu germeni de praz, si asezoneaza cu sare si piper.
Nutrition
-
249 Calories
-
14.60g Carbohydrates
-
15.35g Fat
-
14.82g Protein
Notes
Brain Food Fact: Cartoful dulce contine vitamina B6, folat care stimuleaza creierul odata cu inaintarea in varsta, fiind un stimul pentru creier si memorie avand proprietati antiinflamatorii.
No Comments