Motto: “A healthy lifestyle isn’t about what you lose. It’s about what you gain.”
Cercetatorii de la Harvard au constatat in urma unui studiu, care s-a desfasurat pe o perioada de 19 ani, ca persoanele care au consumat cereale integrale dimineata la micul dejun, au un risc mai scazut cu 29% de insuficienta cardiaca! Valoros bob!
Pentru ca terciul, inseamna si alte cereale pe care le poti folosi in amestec, nu doar fulgi de ovaz, te invit sa testezi terciul cu orz. Desi au texturi usor diferite, si da, sunt mai marisoare decat fulgii de ovaz maruntiti, rezultatul terciului de orz este foarte asemanator cu cel de ovaz.
Beneficiile orzului sunt atat de multe, incat nu imi ajunge pagina sa ti le enumar, insa ma straduiesc sa ma rezum la cateva, dintre cele mai importante. Este foarte bogat in nutrienti si din start, confera satietate indelungata. Contin o multime de fibre si minerale esentiale, precum: seleniu, cupru, triptofan, mangan. Deci iata un pachet de ”minunatii” care conduc la energie si vitalitate. Despre alimentele care contin mangan, se spune ca ajuta la calmarea sistemului nervos, si ca ne simtim fericiti atunci cand consumam ingrediente cu mangan. Deci, cat mai mult sa fie, zic!
Despre orz se mai spune ca, ar contribui la pierderea in greutate (o sa iti placa asta!), pentru ca are o valoare calorica mai scazuta fata de alte cereale. Deci este foarte satios, si pentru ca are in compozitie mai multi aminoacizi esentiali, insa si continut ridicat de fibre. In plus, regleaza si nivelul de zahar din sange, si astfel se evita cresterile bruste de glucoza in sange, asociate cu procesul de depunere al grasimilor.
Este o sursa excelenta de niacina (vitamina B), care poate ajuta la reducerea colesterolului rau, a lipoproteinelor si a radicalilor liberi. Si ca de final, se pare ca orzul ajuta chiar si la mentinerea aspectului sanatos al pielii, deoarece contribuie la eliminarea toxinelor din organism. O contributie semnificativa adusa longevitatii! In afara de terci simplu, tu ce sugestii propui pentru a introduce orzul cat mai frecvent in alimentatia ta? Eu as zice sa folosesti faina de orz in diferite preparate precum: prajituri de casa, clatite, waffe, smoothie si de ce nu, chiar si intr-un amestec pentru paine facuta in casa.
Terci cu fulgi de orz si smochine
Supercharge your productivity!
Ingredients
- Fulgi de orz Sanovita 50 grame
- Lapte (de vaca sau vegetal) 250 ml
- Smochine proaspete 50 grame
- Scortisoara pudra 1 gram
- Seminte de chia 20 grame
- Rodie 15 grame
- Fulgi de cocos 2 grame
Instructions
Fulgii de orz si laptele sau apa, se pun la fiert la foc mic, timp de 7 minute.
Se adauga seminte de chia si se incorporeaza in compozitie.
Se amesteca din cand in cand, pana compozitia capata o textura cremoasa.
Se ia de pe foc si se decoreaza cu smochine proaspete taiate felii, scortisoara pudra, rodie, si fulgi de cocos.
Nutrition
-
484 Calories
-
69.68mg Cholesterol
-
16.29g Fat
-
17.07g Protein
Notes
Brain Food Fact: Smochinele sunt bogate in vitamina B, magneziu, potasiu, cu indice glicemic scazut. Consumul de smochine pot reduce stresul si sustin functia hormonala. Ajuta la prevenirea inflamatiei, deoarece sunt unul dintre putinele fructe cu efect alcalinizant.
No Comments