Motto: “Mornings…when a whole day of food is ahead of you.”
Studiile afirma ca, atunci cand privam organismul si implicit creierul de apa, in urma deshidratarii, creierul isi reduce capacitatea de concentrare. Hidratarea, in schimb, conform studiilor, imbunatateste performantele intelectuale si poate diminua si starile de anxietate. Deshidratarea la locul de munca poate conduce la productivitate scazuta, abilitati cognitive reduse, timpi de reactie mai lente. Ca atare, este important sa te hidratezi, insa aici ma refer strict la apa, pura, nu la sucuri sau alte bauturi zaharoase, carbogazoase si cofeinizate, deoarece acestea pot avea efecte secundare adverse, cum ar fi deshidratarea, hiperglicemia si perturbarea somnului. Pentru a iti crea un obicei cu bautul apei, ia mereu cu tine o sticla de apa (la birou, in geanta, la sala, oriunde te deplasezi) si nu uita sa o si bei pe parcursul zilei. Reumple si repeta procesul, asigura-te ca mereu ai cu tine sursa de apa pentru hidratare constanta. Este unul din obiceiurile sanatoase pe care le recomand a fi implementate pentru mentinerea unui stil de viata echilibrat. Ajuta-ti creierul sa functioneze ca pe roate!
Un alt principiu de baza prin care incurajez oamenii sa adopte un stil de viata sanatos, in mod natural, este planificarea meselor. Astfel, o modalitate super simpla, benefica creierului tau si accesibila pentru a fi implementata rapid, este sa iti pregatesti micul dejun, pentru mai multe dimineti. La fel de bine se poate aplica si pentru celelalte mese. Cum faci asta? Ia ca exemplu reteta de azi, si multiplica gramajele de 2 sau chiar de 3 ori. In acest fel, ai 3 dimineti din 7, asigurate pentru micul tau dejun pentru productivitate. E gata pentru a fi servit, printr-un simplu gest care dureaza… sub un minut. Adica, doar scoti bolul din frigider si te servesti. Eventual, mai poti extrapola si schimba toppingul, folosind diferite fructe, seminte si arome, precum: scortisoara, vanilia sau pudra de roscove. Mai mult decat atat, chiar si tipul de cereale este la alegerea ta: poti alterna intre fulgi de orz, de secara, de grau de diferite tipuri. Your choice! Variatiunile pe aceeasi tema se pot multiplica in functie de disponibilitatea ingredientelor si deschiderea ta pentru a le diversifica. Un argument in plus ca sa iti pregatesti terci de dimineata, si despre care am tot amintit si in alte retete, este ca fulgii de ovaz sunt ”boabele pentru creier”! Au un continut bogat in fibre si te mentin energizat pe tot parcursul zilei. Contin vitaminele B, E, potasiu si zinc, care sprijina creierul si corpul sa functioneze la niveluri optime. Pentru toate acestea si chiar si de dragul artei, te invit sa explorezi variantele de terci cu aroma de toamna care se potrivesc cel mai bine gusturilor tale!
Terci de ovaz cu mere si scortisoara
For a stress-free productive day!
Ingredients
- Fulgi de ovaz 65 grame
- Lapte de vaca sau vegetal 225 ml
- Mar taiat felii 150 grame
- Scortisoara 1 gram
- Migdale maruntite 15 grame
Instructions
Fulgii de ovaz si laptele de vaca sau vegetal, se pun la fiert la foc mic, timp de 6-7 minute.
Se amesteca din cand in cand, pana compozitia ajunge la o textura cremoasa.
Se ia de pe foc si se decoreaza cu mere taiate felii.
Se presara cu praf de scortisoara si migdale maruntite.
Nutrition
-
474 Calories
-
75.20g Carbohydrates
-
21g Fat
-
22g Protein
Notes
BRAIN FOOD FACT: Scortisoara este o sursa importanta de antioxidant, respectiv manganul, crucial pentru sanatatea creierului. Poate reduce poftele alimentare si ofera sprijin in mentinerea greutatii corporale.
No Comments