Motto: ”Nothing brings people together like good food.”
Cei mai multi oameni mananca pe fuga, in fata ecranului… Poate si tu? De cate ori nu te-ai trezit mancand in fata laptopului, a televizorului sau cu ochii pe telefon, fara sa acorzi nici macar un minut de atentie procesului de a manca? Probabil ca de foarte multe ori. Din nefericire, acest mod de a aborda mesele, este in detrimentul unei digestii sanatoase si implicit a unui stil de viata sanatos. Relationarea cu mancarea si actul in sine, este atat benefic sanatatii creierului, cat si un mod natural de a stabiliza greutatea corporala. Nici macar nu ai nevoie de o dieta, mancatul constient fiind o modalitate fireasca de a aborda relatia cu mancarea. Ascultand semnalele corpului, care indica in mod evident atat senzatia de foame, cat si cea de satietate, conduce la evitarea nevoii de a consuma in mod constant, in special alimente nesanatoase, la care de multe ori apelam in mod compulsiv sau pe fond emotional. Atunci cand mananci exact cat corpul tau are nevoie pentru a functiona, fara a-i oferi prea mult sau prea putin, iti stabilizezi in mod natural o greutate sanatoasa, fara a fi nevoie sa urmezi vreo dieta. Simplu, nu? Poate nu pare chiar atat de simplu la prima vedere, insa ca si prim pas, te invit sa adopti cel mai firesc si facil pas pe care il poti implementa in acest sens: mananca incet, fara graba si cu atentia concentrata pe preparatul din farfurie, evident, fara distractori… digitali.
Si ca sa vezi ca merita tot efortul, hai sa ne concentram pe bolul nostru de terci. De ce? Pentru ca are multiple beneficii, printre care: Regleaza nivelul de zahar din sange datorita continutului de fibre care confera senzatia de satietate si ajuta la indepartarea poftei de dulce, prevenind astfel fluctuatiile nivelului de glicemie.
Reduce apetitul! Aici cred ca te-am convins! Fulgii de ovaz detin proprietati de control asupra hormonilor foamei, astfel ca te vei simti mult mai satul dupa ce mananci acest bol cu terci de ovaz cu lapte, peste care ai adaugat banane, afine si migdale. Reduce stresul oxidativ – prin actiunea antioxidantilor care lupta impotriva actiunii nocive a radicalilor liberi. Se reduce in mod natural stresul oxidativ, cauza principala a cresterii transaminazelor, fapt ce poate determina aparitia ficatului gras. Ajuta la controlul greutatii corporale – fibrele din ovaz absorb cantitati mari de apa, ceea ce contribuie la senzatia de satietate pe o perioada mai lunga de timp si implicit restrange consumul de alimente. Ca de obicei, ai 3 pasi simpli de facut in mai putin de 5 minute pentru a realiza un mic dejun hranitor si sanatos.
Terci de ovaz cu migdale, banane si afine
Productive morning routine creator!
Ingredients
- Fulgi de ovaz 50 grame
- Lapte 3,5% grasime sau apa 250 ml
- Migdale Intregi 25 grame
- Banane 1/2 buc
- Afine 25 grame
Instructions
Fulgii de ovaz si laptele sau apa, se pun la fiert la foc mic, timp de 6 minute.
Se amesteca din cand in cand, pana compozitia ajunge la o textura cremoasa.
Se ia de pe foc si se decoreaza cu migdale intregi sau fulgi, banane taiate felii si afine.
Nutrition
-
534 Calories
Notes
BRAIN FOOD FACT: Migdalele contin vitamina E, care poate preveni declinul cognitiv si imbunatateste memoria, fiind considerat ”alimentul creierului”.
No Comments