Brain Booster/ Smart Brain Foods

Sandwich cu sfecla si nuci

Sandwich cu sfecla, branza si nuci

Motto: “Have a great day beginning with Breakfast.”

Mancarea ar fi indicat sa fie perceputa ca o nevoie nutritionala, nu ca pe un trofeu, sau o sarbatoare pentru ocaziile in care vrei sa te recompensezi pentru o izbanda. Recompensa alimentara este o forma nesanatoasa de a aborda mancarea, ce provine, in cele mai multe cazuri, din corelatia facuta adeseori de parintii nostrii sau cei care ne-au avut in grija, de a ne “premia” pentru a obtine diverse rezultate de la noi, atunci cand eram copii: sa fim cuminti, sa mancam legumele, sa nu mai plangem, sa ne facem temele. In cele mai multe cazuri, aceasta modalitate de abordare a mancarii, se finalizeaza cu mancat pe baza emotionala, cu dependente alimentare, si de multe ori cu probleme legate de greutate sau chiar obezitate, incepand chiar cu perioada de adolescenta. 

Da, este foarte adevarat ca meritam sa ne recompensam pentru victoriile noastre, insa de preferat, sa alegem un obiect, o actiune, un rasfat relaxant, iar mancarea sa o pastram in zona de nevoi nutritionale. Asa cum avem nevoie de apa, la fel avem nevoie sa mancam pentru a ne satisface o nevoie fiziologica.

Revenind la sandwichul cu sflecla, poate vei ridica o spranceana la auzul sfeclei crude, insa te incurajez sa ii dai o sansa pentru ca are multiple beneficii de care te poti bucura in starea ei naturala. Daca nu te incumeti nicicum sa o consumi cruda, pune-o la fiert in apa clocotita pentru cateva minute si insereaz-o intr-un sandwich bogat in vitamine. Pe langa faptul ca are un nivel scazut de calorii, desi este leguma cu cel mai bogat continut de glucoza, sfecla este o sursa de vitamine si minerale precum: vitamina B9, vitamina C, mangan, potasiu, magneziu, fosfor, fier. Contine si betanina, pigmentul care ii confera culoarea rosu intens, despre care cercetarile afirma ca previne oxidarea colesterolului rau (LDL), si care impiedica deteriorarea ADN-ului. Deci numai de bine! 

Sandwich cu sfecla si nuci

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...
By Daciana Serves: 1 portie
Prep Time: 10 minute

Vitality generator!

Ingredients

  • Paine integrala 2 felii 110 grame
  • Sfecla cruda sau fiarta 60 grame
  • Salata verde sau rucolla 10 grame
  • Nuci 10 grame
  • Branza de capra 40 grame

Instructions

1

Se pregatesc 2 felii de paine integrala.

2

Se aseaza pe prima felia, 2-3 felii de sfecla cruda sau fiarta.

3

Se pune branza de capra usor sfaramata.

4

Se adauga salata verde sau rucolla, sau baby spanac.

5

Se pun nucile deasupra.

6

Se aseaza deasupra a doua felie de paine.

Nutrition

  • 436 Calories

Notes

Brain Food Fact: Sfecla sprijina sanatatea creierului, imbunatatind fluxul sanguin catre lobul frontal al creierului, zona asociata cu gandirea la nivel superior.


You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply