Brain Booster/ Breakfast for Fit/ Smart Brain Foods

Orez expandat cu iaurt vegan si nectarine

orez expandat cu nectarine si iaurt vegan

Motto: “Eating healthy becomes a Habit.”

Creierul este un organ flamand… Asa incat, da-i energia de care ai nevoie. Te va rasplati pe masura. Creierul uman cantareste cam un kilogram si jumatate si reprezinta aproximativ 2% din greutatea corporala. Este de 6 ori mai mare, comparativ cu marimea corpului omenesc, decat creierul oricarui mamifer din zilele noastre, exceptand delfinii. Ce pare absolut fascinant, este ca, creierul uman desi are o greutate atat de mica, este responsabil pentru aproximativ 20% din ritmul metabolic in repaus. Aceasta este o cincime din consumul de energie al intregului organism atunci cand nu este implicat in nicio activitate. Asadar, are nevoie de multa energie pentru a ramane productiv! Pentru a functiona bine si eficient pe tot parcursul zilei, acest nivel de energie trebuie mentinut suficient de ridicat pentru a nu provoca stres mental si epuizare. Deci, retine: cel mai optim pentru Creierul Tau este sa nu sari peste micul dejun!

Ti-am propus 4 ingrediente hranitoare pentru creier, care sa iti aduca valoarea nutritionala de productivitate de care ai nevoie de la primele ore la diminetii. Ceea ce ne dorim de la creierul nostru, este sa ne ofere energie pe o durata cat mai lunga. Iar pentru asta avem nevoie de carbohidrati complecsi cu eliberare lenta pentru a ne mentine satietatea pe cat mai mult timp. Desi zaharul din fructe este un glucid simplu, el se absoarbe lent. Fructele subt bogate in apa si fibre, care intarzie digestia, de aceea fructoza din ele trece treptat in sange, ar energia eliberata se mentine pentru mai mult timp.

Insa nu ne oprim la glucide. Ii oferim creierului si proteine (iaurt) si grasimi sanatoase (seminte de canepa), asta ca sa reintregim macronutrientii de care are nevoie pentru a functiona optim. Iar pentru ca rapid, hranitor si sanatos este formula pe baza careia ma orientez atunci cand creez retetele de mic dejun, pot sa te asigur ca nu ai nevoie de mai mult de 3 minute ca prepari acest preparat brain booster. Ai fix 5 minute timp efectiv pana la consum, din momentul in care ai pasit in bucatarie si pana cand ai muscat pentru prima din el. Daca preferi painea, alege un sortiment pe care il agreezi. 

Orez expandat cu iaurt vegan si nectarine

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...
By Daciana Serves: 1 portie
Prep Time: 3 minute

Time for productivity food!

Ingredients

  • Orez expandat 3 buc 30 grame
  • Iaurt vegan cu aroma de cocos 75 grame
  • Nectarine 1/2 buc 40 grame
  • Seminte de canepa 2 grame

Instructions

1

Se pregatesc 3 felii de orez expandat.

2

Se aseaza prima felia intr-o farfurie peste care se adauga 1-2 linguri de iaurt si cateva felii de nectarine.

3

Se aseaza urmatorul strat de orez expandat, inca un strat de iaurt si nectarine. Se repeta si pentru al treilea strat.

4

Se decoreaza cu o lingurita de iaurt, nectarine taiate cuburi si seminte de canepa.

Nutrition

  • 218 Calories

Notes

Brain Food Fact: Semintele de canepa sunt considerate ca si hrana esentiala pentru creier, fiind supernutritivi. Contin antioxidanti benefici pentru hranirea creierului. Contin aproximativ 25% proteine, avand un continut semnificativ de aminoacizi esentiali.


You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply