Motto: “There is hardship in everything, except eating pancake!”
Din aceeasi dorinta nestavalita de a explora culinar pe care o practic de fiecare data cand experimentez anumite combinatii care nu par a fi dintre cele mai obisnuite la prima vedere, m-am incumetat sa pun in aplicare o idee: Cum ar fi sa fac acel pancake pufos, savuros si aspectuos, fara sa folosesc ou in compozitie? Dincolo de intentia de a experimenta o combinatie atipica, pentru ca practic si teoretic albusul de ou este cheia unei clatite pufoase, iata ca inventia mea nu a dat gres, ba chiar am mers mai departe cu extrapolarea si am adaugat o tenta de citrice pentru a starni papilele gustative. In plus, macul si zeama de lamaie fac deliciul acestor clatite care au facut obiectul experimentului. Bineinteles, in locul celor 2 banane coapte, putem folosi doua oua, iar macul poate fi inlocuit cu fulgi de cocos. Combinatia dintre aroma de citrice si fulgi de cocos, este la fel de reusita. Farmecul acestui preparat se desavarseste cu un topping impetuos: iaurt grecesc (sau din cocos) cu strugurei sau capsune si un strop de miere. Asta daca vrei neaparat ceva dulce care sa se prelinga peste creatia ta matinala.
Mergand in continuare pe ideea de a extrapola, in loc de faina alba, se poate opta pentru cea integrala, sau pentru fulgi de ovaz sau chiar faina de migdale, si aditional un dram de pudra de proteine.
Cred ca este deja arhi-cunoscut faptul ca, masa mea favorita a zilei este micul dejun.
In bucataria mea, clatitele pufoase si care abunda in toppinguri colorate, este un must saptamanal, sau cel putin bilunar, iar continutul difera de la caz la caz si asta pentru ca imi permite sa ma avant in explorarea ingredientelor implicate, pe care le aleg in functie de ce am disponibil la momentul crearii. Cat despre topping, ma las inspirata de ingredientele pe care le am la dispozitie: nuci, migdale, fistic (the best!), dulceata, magiun.Pentru ca in reteta de fata, in compozitie exista deja ingrediente care aromatizeaza preparatul, am ales un topping mai usor: iaurt grecesc simplu si un fruct acrisor. Make your mornings your most amazing and productive part of the day!
Pancake cu mac si lamaie
Lightens up your creative mood!
Ingredients
- Banane coapte 2 buc
- Mar 1 buc
- Curmale hidratate (optional) 2 buc
- Faina (alba sau integrala) 200 grame
- Lapte 3.5% grasime 120 ml
- Bicarbonat de sodiu 1 lingurita
- Mac (macinat) 20 grame
- Zeama de lamaie de la 1/2 buc 15 ml
- Iaurt grecesc 10% 50 grame
- Strugurei sau capsune 15 grame
- Unt de cocos 5 grame
Instructions
1. Bananele se zdrobesc cu o furculita, iar marul se curata de coaja si se razuiesc.
2. Se cantareste faina si se amesteca cu bicarbonat de sodiu, dupa care se adauga banana zdrobita, marul razuit si curmale hidratate sau o lingurita de miere.
3. Se adauga lapte treptat, amestecand sa se omogenizeze compozitia.
4. Se adauga macul macinat, zeama de lamaie si optional o lingura de fulgi de cocos.
5. Dupa omogenizarea ingredientelor, se lasa aluatul la odihnit pentru 10-15 minute.
6. Se pregateste intre timp tigaia, se adauga putin unt de cocos si cu un polonic, se adauga din compozitie, formand un cerc.
7. Cand apar primele bule (in 1-2 minute), intorc clatitele si se mai lasa un minut.
8. Se servesc cu iaurt grecesc si fructe acrisoare.
Nutrition
-
1282 Calories
Notes
Brain Food Fact: Macul este foarte bogat in fier care contribuie la cresterea numarului de globule rosii din sange. Furnizarea corecta de oxigen si globule rosii din sange creierului, regleaza productia de neurotransmitatori si creste functionarea cognitiva, fiind un aliment pentru creier care ajuta la concentrare si reduce riscul bolilor dementa si Alzheimer.
No Comments