Motto: ”Being healthy and fit isn`t a fad or a trend. Instead, it`s a healthy lifestyle”.
Sau omleta-clatita pufoasa la cuptor, cu… ”mustati” (dupa spusele celei mai oneste apreciatoare a preparatelor mele) si fructe aromate. Ce pot adauga in plus fata de incredibilul gust al acestei pufosenii si bogatia de nutrienti cuprinse intr-o farfurie, este ca desi iti ia mai mult de 5 minute pana e gata, practic pregatirile nu iti rapesc mai mult de 5-7 minute. Asa ca, nu te lasa coplesit de informatia legata de timpul de coacere, pentru ca in acel interval de timp de 20 de minute, ai posibilitatea sa iti realizezi alte activitati propuse pentru orele de dimineata. Pana clatita sta cumintica in cuptor, ai la dispozitie timp suficient pentru tine si orele tale de aur ale diminetii. Daca nu ai mai incercat vreodata acest tip de omleta-clatita, te incurajez ferm sa te lasi inspirat de cele cateva ingrediente care iti vor aduce atat satisfacerea papilelor gustative (sunt aproape sigura ca iti lasa gura apa uitandu-te la fotografia preparatului), cat si oportunitatea de a-ti diversifica omleta clasica cu care te-ai obisnuit dintotdeauna. Mai poti pune pe lista si dezvaluirea creativitatii pentru ca poti opta si pentru alte fructe de sezon cu care sa o ”colorezi” dupa bunul plac. Scrie-mi cum ti s-a parut? Ce fructe ai ales tu si daca au meritat cele 7 minute de pregatire? In opinia mea, este absolut vital sa faci combinatia cu iaurtul sau daca preferi altceva, poti opta pentru mascarpone, branza de vaci sau o crema vegetala. Este recomandabil, atunci cand vrem sa preintampinam risipa de mancare, in cazul in care unele fructe devin mai putin proaspete sau avem multe oua pe stoc, se poate realiza intr-o cantitate mai mare, ajustand si restul ingredientelor in functie de cate oua sunt folosite. Cat despre provenienta acestui preparat, am scris cateva cuvinte intr-o reteta anterioara: https://www.feedyourbrain.ro/2019/12/09/clatita-cu-felii-de-mere-si-migdale-la-cuptor/.
Indraznesc sa o denumesc chiar un brunch pentru ca prin ceea ce alegem sa ajustam la topping, poate fi transformata intr-o masa cu adevarat nutritiva. De exemplu: branzeturi si legume precum rosii, castraveti si salata. Ba chiar poate fi asemuita cu o prajitura daca alegi ca si topping mascarpone, miere si fructe proaspete. Va urma si aceasta varianta intr-un episod viitor, pana atunci te invit sa te delectezi creandu-ti propriul topping…
Dutch baby cu zmeura, cirese si nectarine
Smart, nutritional, colorful breakfast for productivity
Ingredients
- Oua 3 buc
- Faina sau fulgi de ovaz 100 grame
- Lapte 3,5% 150 ml
- Vanilie (extract) 1 lingurita
- Unt 82% 25 grame
- Iaurt Grecesc 10% o lingura mare 75 grame
- Zmeura 35 grame
- Cirese 35 grame
- Nectarina 75 grame
- Miere 1 lingurita
Instructions
Cuptorul se incinge la 220 grade.
Se pregateste fie o tigaie de fonta, fie o tava de diamentrul de 25 cm in care se topeste untul la cuptor pentru 3 minute.
In acest rastimp, se bat ouale, se adauga lapte, vanilie si faina treptat, mixand ingredientele pana la omogenizare. Se pot bate si cu ajutorul furculitei.
Se toarna compozitia in tava sau tigaia incinsa si se da la cuptor pentru 20 de minute, pana clatita va creste in dimensiune si se rumeneste.
Dupa ce se scoate de la cuptor, se presara cu fructe: zmeura, cirese si nectarine taiate si o lingurita de miere.
Nutrition
-
1277 Calories
Notes
Brain Food Fact: Zmeura contine antioxidanti puternici, precum vitamina C, quercetin si acid galic care lupta impotriva cancerului, a bolilor de inima, avand si proprietati antiinflamatorii.
No Comments