Motto: “Food is art and magic: it evokes emotion and colours memory!”
Subiectul legat de consumul de oua, despre cantitatea adecvata, ora potrivita a zilei pentru a fi consumate, despre cat de sanatoase sunt pentru organism si cat de mult ajuta in activitatea sportiva, sunt aspecte indelung dezbatute si de catre expertii in nutritie. Cert este ca nu s-a definitivat o regula general valabila pentru toate tipologiile de persoane. Drept urmare, un consum de un ou pe zi (insa nu zi de zi) ar fi o regula de luat in calcul pentru cei supraponderali sau care au nivelul de colesterol ridicat. In ce priveste sportivii si persoanele sanatoase, acestia pot consuma intre 3 pana 4 oua pe zi (din nou, nu neaparat zilnic) in functie de preferinte, gusturi si modul in care sunt acceptate si tolerate de fiecare categorie in parte.
Bine de retinut este faptul ca, au un continut ridicat de aminoacizi esentiali si ca sunt bogate in nutrienti precum: acid folic, vitamina A, vitamina D si complexul de vitamine B. Au un continut scazut de calorii in ciuda densitatii nutrientilor de care se bucura. Daca sunt consumate la o ora dupa efortul fizic, sustin cresterea masei musculare si refacerea fibrelor musculare.
Posibilitatile de creare a variantelor de mic dejun in care oul este principalul ingredient implicat, sunt nenumarate. Gasesti pe site mai multe optiuni in acest sens. Insa oul poate fi consumat nu doar la micul dejun, ci si intr-o salata sau chiar o combinatie inediata pe care o regasesti aici: https://www.feedyourbrain.ro/2020/04/09/ou-fiert-cu-sparanghel/. Totul depinde de cat timp ai la dispozitie pentru a acorda preparatului diversitate. Poti construi un brunch, pornind de la o salata in care sa adaugi ou, rucolla, rosii, avocado, seminte, zeama de lamaie, parmezan… adauga tu in continuare alte ingrediente care ti se par potrivite intr-o salata transformata un brunch nutritiv.
Optiunile mele sunt limiteless atunci cand vine vorba sa explorez culinar. Sunt curioasa de modul in care iti place tie sa servesti oul. O veste incurajatoare pe care cercetatorii au descoperit-o este ca, inceperea primei mese a zilei cu alimente bogate in proteine, aduce multe beneficii. Motive in plus sa acorzi prioritate acestei mese, pe care o poti crea atat tasty cat si smart.
Ochiuri cu rucolla si migdale
Brain Power Breakfast
Ingredients
- Oua 2 buc
- Rucolla 15 grame
- Ridichi 2 buc 25 grame
- Migdale intregi 5 buc 7 grame
- Ulei de struguri (sau unt) 1 lingura
- Sare si piper un praf
Instructions
1. Se pune intr-o tigaie uleiul peste care se sparg ouale astfel incat galbenusurile sa ramana intregi.
2. Se lasa la prajit pentru cateva minute pana cand albusul incepe sa se inchege.
3. Dupa ce albusul s-a inchegat, cu ajutorul unei lingurite, se ia din uleiul incins si se pune peste galbenus, ajutand la intarire.
4. Se asezoneaza cu sare si piper, fie la final, fie in timpul procesului de gatire.
5. Rucolla se spala si se adauga langa ochiuri. Optional se adauga zeama de lamaie.
6. Se taie ridichile rosii felii si se adauga cateva migdale peste salata.
Nutrition
-
413 Calories
Notes
Brain Food Fact: Ouale sunt cea mai bogata sursa de colina - un nutrient esential care influenteaza pozitiv dezvoltarea creierului si a memoriei.
No Comments