Brain Booster

Banana bread cu dulceata din chia si zmeura

Motto:Healthy is a state of body. Wellness is a state of being!

Ar putea fi considerat un semi-desert, insa la fel de bine poate fi luat drept un mic dejun consistent. Poti adauga in plus si unt, iar feliile de banana bread sunt absolut optionale, alege orice alt tip de paine care iti place si adapteaza cantitatea in functie de nevoile tale. 

Ingredientele de baza folosite pentru banana bread sunt: 3 banane, faina, foarte putina miere, unt, oua, iaurt grecesc, vanilie, scortisoara, nuci si stafide. Metoda este super rapida, iar pregatirile dureaza maxim 15 minute pana la faza in care, ingredientele asamblate, sunt gata pentru a fi introduse la cuptor. Apoi mai ai un moment de asteptare care dureaza intre 50-60 de minute pentru a-ti savura painea cu banane, super healthy, tasty si evident… nutritiva, de care te poti bucura pe durata mai multor zile. Are o textura moale si pufoasa, fiind indulcita in mod natural cu curmale, insa si bananele contribuie la indulcirea painii si la desavarsirea aromei. Un motiv in plus pentru a folosi banana bread pentru a servi micul dejun. Faina alba poate fi inlocuita cu cea integrala, de secara sau faina din ovaz. Pastrata intr-o caserola, poate fi servita pe durata a 3-4 zile.

Despre dulceata de zmeura si chia am mai vorbit intr-o reteta anterioara, pe care o poti reciti aici pentru detalii legate de modul de preparare, avand si o alternativa diferita de a consuma dulceata: https://www.feedyourbrain.ro/2020/05/01/paine-cu-dulceata-de-zmeura-si-unt-de-arahide/.

Tu cum ai combina dulceata de zmeura?

Banana bread cu dulceata din chia si zmeura

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...
By Daciana Serves: 1 portie
Prep Time: 5 minute

Powerful energy booster!

Ingredients

  • Banana bread 2 felii 60 grame
  • 50 grame Dulceata de zmeura cu chia compus din:
  • Zmeura proaspata sau congelata 300 grame
  • Seminte de chia (1 lingura mare)15 grame
  • Curmale hidratate 8 buc 40 grame

Instructions

1

Alege fie 2-3 felii de banana bread, fie alt tip de paine.

2

Pregateste dulceata de chia intr-o tigaie, care va fi gata in mai putin de 10 minute.

3

Unge feliile cu dulceata. Optional se pot unge si cu unt.

Nutrition

  • 159 Calories

Notes

BRAIN FOOD FACT: Semintele de chia sunt bogate in antioxidanti si aminoacizi ce contribuie la buna functionare a creierului, luptand si impotriva radicalilor liberi.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply