Motto: ”Cooking is an art from a creative thing!”
De-a lungul timpului am incercat nenumarate variante de a face clatite americane, faimoasele Pancakes, atat de pufoase si delicioase, si care pot fi combinate cu fructe, iaurt, dulceata, miere, sirop de artar si altele.
Pentru ca in bucatarie eu propun sa explorez, nu sa gatesc, am incercat varianta de pancakes cu fulgi de ovaz, pe care o gasesc mai sanatoasa si cu un continut mai mic de calorii fata de varianta clasica cu faina alba.
Procesul de pregatire este cel obisnuit, am inlocuit faina cu fulgi de ovaz si laptele cu branza de vaci. Daca vrei si tu sa experimentezi clatitele americane cu fulgi de ovaz, urmareste ce ai facut:
Pancakes din fulgi de ovaz
Performance driver! Healthy, no sugar oat pancake!
Ingredients
- Oua 3 buc
- Branza de vaci grasa 150 grame
- Fulgi de ovaz 150 grame
- Curmale hidratate 4-5 bucati
- Bicarbonat de sodiu 1/2 lingurita
- Banana pisata 1 buc
- Ulei de cocos 2-3 linguri
Instructions
Separi galbenusul de albus.
Pisezi o banana si o amesteci cu galbenusul pana se omogenizeaza bine.
Adaugi branza de vaci si amesteci din nou.
Daca vrei, poti adauga curmale hidratate dar se poate si fara indulcitor.
Presari treptat fulgii de ovaz, continuand sa amesteci compozitia. Poti folosi un mixer.
Adauga bicarbonat de sodiu.
Albusul se bate spuma si apoi se adauga treptat in compozitie cu ajutorul unei spatule.
Pui o lingura de ulei de cocos intr-o tigaie antiaderenta, preincalzita si torni cate un polonic sau lingura din compozitie.
Cand apar primele bule, intorci clatita. Cate un minut, maxim 2 pe fiecare parte.
Decorezi cu ce iti place: iaurt, dulceata, sirop de artar.
Nutrition
-
1870 Calories
Notes
Brain Food Fact: Curmalele sunt cunoscute pentru proprietatile sale de stimulare a creierului datorita antioxidantilor precum flavonoidele care contribuie la reducerea inflamatiilor. Ajuta la reglarea zaharului din sange, datorita indicelui glicemic scazut, a fibrelor si a antioxidantilor.
No Comments