Motto: For healthy choices, get a jar breakfast! Be creative!
Pentru ca pun atat de mult pret pe acest superfood, si anume Tapioca, indraznesc sa iti prezint reteta Budincii de tapioca, cu toate ca iti va lua mai mult de 10 minute (+/-) sa o prepari. Chiar merita! Rasfata-te cu aceasta budinca in weekend daca constati ca intr-o dimineata de zi de lucru, nu ai suficient timp.
De ce insist asupra ei? Cum spuneam, Tapioca are multiple si uimitoare beneficii pentru sanatate, este foarte nutritiv, nu contine gluten, si e abundenta in vitamine si minerale precum: vitamina K, potasiu, calciu, fier, cupru, mangan, seleniu, contine o parte din complexul de B-uri, respectiv acid pantotenic, folat si B6 si pe langa asta carbohidratii continuti in tapioca acopera 45% din doza zilnica necesara. Nu e asa ca merita?
Dupa cum poate stii, carbohidratii asigura energie, asa incat sa incepi ziua cu energie si asigurandu-ti inca de dimineata doza de vitamine, este mai mult decat perfect! Incearca aceasta reteta minunata si spune-mi in cat timp ai reusit sa o prepari? Ce topping ai folosit?
Iata de ce ai nevoie:
For inspirational, creative, nutritive days!
1. Lasa Tapioca la inmuiat pentru 15-20 de minute intr-o cana cu 100 ml apa. 2. Intre timp pregateste un ibric cu lapte si dupa ce timpul de inmuiere s-a scurs, strecoara tapioca si toarna peste lapte. 3. Acum se poate adauga un indulcitor (sirop de agave, de artar, miere sau sirop de curmale), optional. 4. Imediat ce perlele de tapioca devin translucide, insemna ca timpul de fierbere a ajuns la final. 5. Se ia de foc si se adauga: coaja de portocale, scortisoara, vanilie, pudra de roscove, fulgi de cocos, alt topping sau aroma preferata. 6. Se toarna intr-un bol si se decoreaza cu portocale rosii. Brain Food Fact: Perlele de tapioca contin mangan si fier. Fierul ajuta in prevenirea anemiei, afectiune care poate conduce la stari de oboseala cronica.
Budinca de tapioca cu portocale rosii
Ingredients
Instructions
Nutrition
Notes
No Comments