Motto: “Every time you eat is an opportunity to nourish your body.”
Pe masura ce ma adancesc in acest domeniu al studiului meu ce priveste legatura intre alimente si efectele asupra creierului, si cu cat am tangenta de a discuta despre importanta pe care mancarea sanatoasa o are asupra performantei fizice si intelectuale, constat ca tot mai multa lume sare peste micul dejun invocand lipsa timpului. Desi, exista nenumarate variante pentru a pregati un mic dejun hranitor in mai putin de 5 minute si nici macar nu trebuie sa fie acelasi fel de preparat in fiecare dimineata.
A manca la micul dejun o masa hranitoare si sanatoasa, poate preveni tentatia supraalimentarii pe parcusul intregii zile. Studiile arata ca includerea proteinelor la prima masa a zilei, poate fi cheia pentru a nu consuma mese bogate caloric si deserturi foarte bogate in zaharuri.
Un tip de mic dejun rapid si hranitor este cel pe care ti-l exemplific azi si pe baza caruia poti crea diferite variatiuni in functie de preferinte si disponibilitatea ingredientelor. In loc de quinoa, poti folosi alte cereale precum fulgi de ovaz, fulgi de porumb, de alac, de secara, etc.
Fructele se pot combina in functie de sezon, iar in loc de iaurt se poate consuma lapte.
Despre quinoa de retinut este faptul ca una dintre cele mai bogate alimente in proteine (contine toti cei 9 aminoacizi esentiali), contine riboflavina (Vitamina B2) care contribuie la mentinerea sanatatii creierului si a muschilor si fier care imbunatateste functia creierului.
Energized creativity! 1. Intr-un bol se pune iaurt la care se adauga nuci (pecan sau alte tipuri de nuci). 2. Mango se taie cubulete si se adauga peste iaurt. 3. Fructul pasiunii se sectioneaza si se adauga pulpa. 4. Se adauga quinoa sau alte cereale. 5. Se poate adauga miere, optional. Brain Food Fact: Fructul pasiunii este bogat in antioxidanti care imbunatatesc fluxul sanguin, in special in sistemul nervos, reduc stresul celular si reduc inflamatia in organism.Quick breakfast cu iaurt si fructul pasiunii
Ingredients
Instructions
Nutrition
Notes
No Comments