Motto: “A good breakfast fuels you up and gets you ready for the day.”
Recunosc ca ti-am lansat o provocare! De data aceasta e nevoie de mai mult de 5 minute pentru a-ti pregati acest mic dejun. Insa, nu te descuraja, ai timp in weekend sa te rasfeti cu aceste clatite mega-pufoase, pentru ca merita! Ai nevoie de minim 30-40 de minute sa prepari aluatul si sa ai toate cele treizeci si ceva de bucati de clatite gata pentru a fi servite. Plus topping and ready to go!
Uneori prinde bine sa mai iesi din rutina de consuma acelasi tip de alimente la mic dejun. Asa ca te convoc la creativitate si la a-ti crea un mic dejun sanatos si hranitor… pentru creier, evident!
Si daca tot am pornit pe aceasta linie a nonconventionalului, te provoc sa nu te rezumi doar la faina atunci cand prepari aceste clatite. Creativitate pana la capat! Adauga fulgi de ovaz si faina 50/50. Asa cum iti aminteam in retetele precedente, adevaratele clatite devin pufoase atunci cand albusul este batut separat si adaugat la final si neaparat aluat lasat la odihnit minim 10-15 minute.
Acum ca ai primit toate instructiunile necesare, noteaza ingredientele si spor la inventat!
Provocarea mea pentru tine, nu se opreste aici! Cronometreaza-te si scrie-mi cat timp ti-a luat sa pregatesti acest mic dejun. In plus, as fi foarte curioasa sa imi dezvalui ce topping ai ales tu, daca cumva ai ales altceva decat ceea ce ti-am sugerat eu.
Hapiness generator! 1. Se bat ouale intr-un bol la care se adauga vanilie si se mixeaza cateva secunde. 2. Se adauga chefirul, amestecand in continuare, se toarna putin ulei (optional) si se mixeaza. 3. Se adauga treptat faina, fulgii de ovaz si bicarbonat de sodiu, continuand mixarea. 4. Se lasa aluatul la “odihnit” pentru 10-15 minute. E nevoie de acest rastimp pentru a se inchega toate ingredientele si pentru a obtine textura potrivita. 5. Se incalzeste tigaia care se unge cu putin ulei, dupa care se pune cate o lingura din aluat. 6. Lasa la prajit cate 2 minute pe fiecare parte sau pana cand apar bule mic de aer. 7. Clatitele se servesc cu iaurt grecesc si afine sau alte fructe acrisoare (merisoare, rodie, zmeura). Brain Food Fact: Consumul de kefir poate avea efecte pozitive asupra tensiunii arteriale prin sustinerea comunicarii intre creier si intestin si mentinerea echilibrului de bacterii benefice din sistemul digestiv.Clatite cu kefir si fulgi de ovaz
Ingredients
Instructions
Nutrition
Notes
No Comments