Motto: ”Food is not just eating energy, it’s an experience.”
Pentru ca mi-am setat ca si principal scop rapiditatea si simplitatea atunci cand creez retetele, iti propun 3 ingrediente cu care poti crea un mic dejun prin care iti stimulezi toate cele 5 simturi: ai ocazia sa iti exersezi (minimele) abilitati culinare si sa fii constient(a) la simtul tactil atunci cand iti prepari feliile cu unt de arahide. Daca vizual esti multumit de rezultatul muncii tale, daca atat estetic cat si cromatic te-a cucerit, e momentul sa experimentezi gustativ si sa observi textura, mirosul si sunetele pe care ingredientele imbinate ti le ofera.
Daca ti-a placut acest experiment, si ti-ai acordat rabdarea necesara sa treci prin toate cele 5 simturi, impartaseste-mi daca aceasta experienta a fost diferita in comparatie cu procesul de a manca in mod mecanic, fara sa fii atent(a) la textura, gust, miros, culori, aspect, sunetele produse la fiecare muscatura.
In plus de retinut este faptul ca portocalele rosii sunt o sursa bogata de vitamina C, fibre si folati, avand un indice glicemic scazut.
Spor la experimentat cele 5 simturi!
Glorious productivity! Alege-ti painea preferata sau poti la fel de bine sa alegi 2 felii de orez expandat sau de crackers. Intinde untul de arahide pe feliile alese. Taie coaja portocalei, dupa care feliaza portocala. Presara fulgi de cocos. (Optional poti presara miere). Brain Food Fact: Untul de arahide contine Vitamina E, un puternic antioxidant care protejeaza membranele nervoase, precum si tiamina care ajuta creierul si sistemul nervos sa transforme glucoza in energie.
Paine cu unt de arahide si portocale rosii
Ingredients
Instructions
Nutrition
Notes
No Comments