Motto: “Your diet is a bank account. Good Food choices are good Investments.”
Clatita la cuptor este o versiune readaptata a binecunoscutului Dutch baby, un preparat american din aluat de clatita sau un fel de budinca, avand ca ingrediente de baza oua, lapte, faina si o aroma precum vanilia sau scortisoara. Ideea acestei clatite, provine de la o reteta nemteasca cunoscuta sub denumirea de German Pfannkuchen, desi se spune ca originea deriva din America inca din anii 1900.
Ce difera fata de o clatita americane clasica, este modul de preparare, respectiv in cuptor, preferabil pregatita intr-o tigaia de fonta. Eu nu am o tigaie de fonta (inca), asa incat am folosit o tava din ceramica.
Bine de retinut este faptul ca se coace la o temperatura inalta, intre 200-220 grade Celsius si ca uleiul sau untul folosit, se incinge inainte de a turna compozitia.
Acum ca ai toate detaliile mentionate, poti trece la executarea unui preparat extrem de hranitor, delicios si totodata aspectuos.
Clatita cu felii de mere si migdale la cuptor
Strategy for a business plan energizer!
Ingredients
- Oua 2 buc
- Faina de secara sau integrala 65 grame
- Lapte vegetal de migdale sau de cocos 125 ml
- Amestec de condimente (scortisoara, cuisoara, nucsoara, ienibahar) 1/4 lingurita
- Mar 1 buc
- Migdale (fulgi sau taiate marunt) 10 grame
- Miere 1 lingura (10 gr)
- Unt de 82% grasime sau unt de cocos 1 lingura (10 gr)
Instructions
Bati cu mixerul 2 oua, torni laptele si mixezi bine.
Adaugi treptat faina, amestecul de condimente si mixezi la o treapta mai joasa.
Topesti untul intr-o tava non-aderenta sau in care pui hartie de copt si torni compozitia.
Asezi feliile de mere taiate ca intr-un cerc si presari cu fulgi de migdale.
Introduci tava in cuptorul incins la 200 grade pentru 30 de minute.
Dupa coacere, presari miere daca iti place. Ready! Enjoy!
Nutrition
-
378 Calories
Notes
Brain Food Fact: Migdalele sunt considerate alimentul creierului. Sustin memoria, stimuleaza vigilenta in gandire si contribuie la sanatatea inimii.
1 Comment
Dutch baby cu zmeura, cirese si nectarine
iulie 28, 2020 at 4:12 am[…] Sau omleta-clatita pufoasa la cuptor, cu… ”mustati” (dupa spusele celei mai oneste apreciatoare a preparatelor mele) si fructe aromate. Ce pot adauga in plus fata de incredibilul gust al acestei pufosenii si bogatia de nutrienti cuprinse intr-o farfurie, este ca desi iti ia mai mult de 5 minute pana e gata, practic pregatirile nu iti rapesc mai mult de 5-7 minute. Asa ca, nu te lasa coplesit de informatia legata de timpul de coacere, pentru ca in acel interval de timp de 20 de minute, ai posibilitatea sa iti realizezi alte activitati propuse pentru orele de dimineata. Pana clatita sta cumintica in cuptor, ai la dispozitie timp suficient pentru tine si orele tale de aur ale diminetii. Daca nu ai mai incercat vreodata acest tip de omleta-clatita, te incurajez ferm sa te lasi inspirat de cele cateva ingrediente care iti vor aduce atat satisfacerea papilelor gustative (sunt aproape sigura ca iti lasa gura apa uitandu-te la fotografia preparatului), cat si oportunitatea de a-ti diversifica omleta clasica cu care te-ai obisnuit dintotdeauna. Mai poti pune pe lista si dezvaluirea creativitatii pentru ca poti opta si pentru alte fructe de sezon cu care sa o ”colorezi” dupa bunul plac. Scrie-mi cum ti s-a parut? Ce fructe ai ales tu si daca au meritat cele 7 minute de pregatire? In opinia mea, este absolut vital sa faci combinatia cu iaurtul sau daca preferi altceva, poti opta pentru mascarpone, branza de vaci sau o crema vegetala. Este recomandabil, atunci cand vrem sa preintampinam risipa de mancare, in cazul in care unele fructe devin mai putin proaspete sau avem multe oua pe stoc, se poate realiza intr-o cantitate mai mare, ajustand si restul ingredientelor in functie de cate oua sunt folosite. Cat despre provenienta acestui preparat, am scris cateva cuvinte intr-o reteta anterioara: https://www.feedyourbrain.ro/2019/12/09/clatita-cu-felii-de-mere-si-migdale-la-cuptor/. […]