Motto: “Your diet is a bank account. Good Food choices are good Investments.”
Clatita la cuptor este o versiune readaptata a binecunoscutului Dutch baby, un preparat american din aluat de clatita sau un fel de budinca, avand ca ingrediente de baza oua, lapte, faina si o aroma precum vanilia sau scortisoara. Ideea acestei clatite, provine de la o reteta nemteasca cunoscuta sub denumirea de German Pfannkuchen, desi se spune ca originea deriva din America inca din anii 1900.
Ce difera fata de o clatita americane clasica, este modul de preparare, respectiv in cuptor, preferabil pregatita intr-o tigaia de fonta. Eu nu am o tigaie de fonta (inca), asa incat am folosit o tava din ceramica.
Bine de retinut este faptul ca se coace la o temperatura inalta, intre 200-220 grade Celsius si ca uleiul sau untul folosit, se incinge inainte de a turna compozitia.
Acum ca ai toate detaliile mentionate, poti trece la executarea unui preparat extrem de hranitor, delicios si totodata aspectuos.
Clatita cu felii de mere si migdale la cuptor
Strategy for a business plan energizer!
Ingredients
- Oua 2 buc
- Faina de secara sau integrala 65 grame
- Lapte vegetal de migdale sau de cocos 125 ml
- Amestec de condimente (scortisoara, cuisoara, nucsoara, ienibahar) 1/4 lingurita
- Mar 1 buc
- Migdale (fulgi sau taiate marunt) 10 grame
- Miere 1 lingura (10 gr)
- Unt de 82% grasime sau unt de cocos 1 lingura (10 gr)
Instructions
Bati cu mixerul 2 oua, torni laptele si mixezi bine.
Adaugi treptat faina, amestecul de condimente si mixezi la o treapta mai joasa.
Topesti untul intr-o tava non-aderenta sau in care pui hartie de copt si torni compozitia.
Asezi feliile de mere taiate ca intr-un cerc si presari cu fulgi de migdale.
Introduci tava in cuptorul incins la 200 grade pentru 30 de minute.
Dupa coacere, presari miere daca iti place. Ready! Enjoy!
Nutrition
- 378 Calories
Notes
Brain Food Fact: Migdalele sunt considerate alimentul creierului. Sustin memoria, stimuleaza vigilenta in gandire si contribuie la sanatatea inimii.
No Comments