Brain Booster

Parfait cu dovleac copt si mango

Motto: ”If you keep good food in your fridge, you will eat good food!

Mango, denumit si “fructul roial” este si un brain food cu multiple beneficii. Contine enzime care ajuta la descompunerea proteinelor, incluzand niveluri ridicate de acizi glutaminici. Textura fibroasa ajuta la digestie. Este bogat in fibre pre-biotice, vitamine, minerale si zaharuri bune care contribuie la absorbtia de nutrienti.

Este hrana pentru creier, activeaza simturile si sprijina capacitatea de concentrare. Pe langa faptul ca stimuleaza sanatatea creierului, prin prezenta vitaminei B6 care joaca un rol important in sustinerea neurotransmitatorilor creierului, studiile arata ca ar fi de ajutor si in scaderea tensiunii arteriale datorita continului de potasiu.

Despre dovleac, am la fel de multe beneficii de insirat, insa iti voi capta atentia doar cu unul dintre acestea, si anume faptul ca acesta contine triptofan care produce serotonina, un neurotransmitator puternic care influenteaza sanatatea mentala.

Ideea acestui smoothie a venit tocmai pentru a folosi combinatia de alimente care sa stimuleze functiile creierului. In plus, ai nemumarate posibilitati de a folosi dovleacul copt, acum e cel mai bun moment sa profiti de beneficiile acestuia.

Parfait cu dovleac copt si mango

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...
By Daciana Serves: 2 portii
Prep Time: 10 minute

Source of inspirational wisdom!

Ingredients

  • Dovleac copt 150 grame
  • Mango 100 grame
  • Turmeric 1/2 lingurita
  • Apa 75 ml
  • Iaurt Grecesc 10% 150-200 grame
  • Miere 1/2 lingurita
  • Granola 20 grame

Instructions

1

1. Dovleacul se coace in prealabil, in cuptor la 190 grade, timp de ora.

2

2. Se mixeaza cantitatea necesara, impreuna cu mango, ½ lingurita turmeric si apa.

3

3. Ingredientele se adauga in straturi: intai amestecul de dovleac si mango, apoi iaurtul si din nou un strat de dovleac si mango.

4

4. La final se adauga granola si optional miere.

Nutrition

  • 451 Calories

Notes

Brain Food Fact: Studiile arata ca turmericul (curcumina) are beneficii semnificative pentru sanatatea creierului, inclusiv prevenirea bolilor cronice. Contine proprietati neuroprotectoare care contribuie la acuitatea mentala.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply