Brain Booster

Bol cu fulgi de ovaz si unt de arahide si fructe

Motto: ”What you ate yesterday does not dictate what you eat today!”

Ce ma incanta la aceste boluri pentru mic dejun este diversitatea culorilor, a combinatiilor posibile (si imposibile) pe care le poti crea in cateva minute. 

Cand am inceput acest pelerinaj in sfera culinara, a fost cu intentia de a ma relaxa. Relaxare prin arta culinara! Pe masura ce exploram ingrediente si ma “jucam” cu preparatele, am descoperit combinatii inedite. Apoi am decis sa imortalizez operele mele de… arta. Sa extrapolez si fotografia culinara.

In timp, am realizat ca ma defineste, ca atunci cand sunt in bucatarie, sunt in mediul meu. Pe parcurs explorarea s-a transformat in dorinta de a cunoaste mai mult, atat despre modul de concepere al preparatului, dar si despre valorile nutritionale ale fiecarui aliment.

A urmat dorinta de perfectionare si de aici pana la a face legatura dintre alimente si descoperirea modului de functionare asupra creierului, a fost o cale destul de scurta. Pana la urma… tot explorare. Si toate astea din pasiune!

Pentru ca primele preparate pe care am inceput sa le explorez, au fost cele realizate in borcan, bol, pahar, in ideea de smart food, putin si consistent (mica si concentrata ca si mine 😉), azi iti las rodul pasiunii mele intr-un bol cu fulgi de ovaz, iaurt si fructe pe care l-am creat in campul de lavanda in urma cu aproximativ un an…Pentru da! Poti sa iti creezi micul tau dejun… inteligent: oriunde, oricand, insa nu din orice, ci din cateva ingrediente hranitoare pentru creier.

Ce ma incanta la aceste boluri pentru mic dejun este diversitatea culorilor, a combinatiilor posibile (si imposibile) pe care le poti crea in cateva minute. 

Cred ca ti-ai dat seama deja ca este o treaba super rapida de facut, ca poti alterna ingredientele si in plus, ai un mix de gusturi care iti incanta papilele gustative la fiecare inghititura!

Practic n-ai nimic de gatit, totul se rezuma la a pune intr-o bol cateva ingrediente care iti hranesc creierul (desigur!) si pe care le poti decora dupa gustul tau, adica un fel de arta… culinara la scara mult mai mica si… mai rapida.

Asadar, daca vrei sa devii un artist culinar in propria ta bucatarie, chiar si pentru cateva minute ale zilei, pune pe lista ta de cumparaturi urmatoarele cele mai creative (si mai hranitoare de creier…) alimente:

Bol cu fulgi de ovaz si unt de arahide si fructe

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...
By Daciana Serves: 1 portie
Prep Time: 5 minute

Create our own intelligent breakfast!

Ingredients

  • Fulgi de ovaz 50 grame
  • Iaurt grecesc 4% 40 grame
  • Seminte de dovleac 10 grame
  • Unt de arahide 15 grame
  • Zmeura 10 grame
  • Banane 1/2 buc
  • Capsuni sau Afine 10 grame

Instructions

1

Intr-un bol se pun 2-3 linguri de iaurt (grasime 2 sau 4%).

2

Se adauga fulgi de ovaz si seminte de dovleac.

3

Banana se taie felii si se pune deasupra sub forma de semicerc.

4

Se decoreaza in plus cu zmeura si capsuni sau afine (sau alte fructe de sezon).

5

Se adauga o lingura de unt de arahide (si optional chipsuri de ciocolata raw-neagra).

Nutrition

  • 428 Calories

Notes

Brain Food Fact: Untul de arahide este o excelenta sursa de vitamina E, un antioxidant puternic care protejeaza membranele nervoase. Contine tiamina care ajuta creierul si sistemul nervos sa transforme glucoza in energie.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply