Motto: ”Health is a relationship between you and your body.” |
Un desert cu aer mediteranean care m-a inspirat de pe taramuri grecesti, unde iaurtul grecesc este frecvent servit ca si desert in combinatie cu miere indeosebi, insa si cu smochine ori alune. Ambele variante imi convin pentru ca sunt ingrediente care hranesc creierul si mentin capacitatea de concentrare la cote maxime. In plus, nici macar nu ai de gatit nimic, doar de servit ca si gustare sau desert. In Grecia am intalnit cea mai variata gama de miere dar si inedita, pentru ca pana sa degust aici mierea de pin, smochine sau de rodie, nu mi-as fi imaginat aceasta varietate.
Revenind la alimentele care hranesc creierul, despre smochine am aflat ca sunt o sursa importanta de potasiu, un mineral care sprijina functiile creierului. Mai contine si mangan, un mineral important pentru mentinerea creierului sanatos.
Greek dream for your brain! 1. Am asezat ingredientele enumerate pe straturi si in 3 minute a fost gata un mic dejun satios 2. Pentru un plus de calorii, carbohidrati si valoare adaugata, se poate pune deasupra cereale. 3. Smochina (proaspata neaparat) am taiat-o felii mici si am asezat-o peste stafide. Brain Food Fact: Smochinele contin vitamina B6, care poate sprijini creierul sa produca neurotransmitatori precum serotonina si dopamina care ajuta in reglarea starii de spirit.Iaurt grecesc cu miere si smochine
Ingredients
Instructions
Nutrition
Notes
No Comments