Motto: ”Good food is good mood!”
Terciul de ovaz este o varianta de mic dejun care iti aduce un aport important de nutrienti, foarte usor si rapid de pregatit, consistent si care iti permite adaugarea unor ingrediente (fructe si seminte) preferate sau pe care le ai la indemana oricand, asa incat ai putine batai de cap si mai mult timp sa te concentrezi pentru a decora bolul tau de terci asa cum ti-l imaginezi.
Cei care studiaza efectele alimentelor asupra sanatatii mentale si nu numai, au constatat ca daca iti incepi ziua cu fulgi de ovaz, esti deja in drumul spre a-ti crea o zi productiva si deci sa devi creativ, motivat si sa bifezi cat mai multe de pe lista ta de To Do.
Mai ai si avantajul faptului ca il poti crea extrem de rapid pentru ca in maxim 10 minute poti sa il servesti, fie acasa in tihna, fie pus intr-o cutie transforpotabila pana la birou sau unde iti desfasori tu activitatea zilnica.
Deja ai suficiente motive ca sa iti planifici pe maine dimineata un mic dejun oatmeal style.
Cure for procrastination! Fulgii de ovaz impreuna cu laptele sau apa se fierb la foc mic, timp de 5-7 minute. Se amesteca din cand in cand sa nu se prinda compozitia de oala. Se adauga 1 lingurita de miere sau sirop de artar, optional. Pentru a indulci se poate adauga o banane pisata. Se ia de pe foc si se decoreaza cu fulgi de cocos, semintele si fructele enumerate sau orice topping preferi. Brain Food Fact: Ovazul este cunoscut ca si “cereala pentru creier”, avand un continut important de nutrienti si asigura un excelent echilibru al zaharului in sange. Este bogat in fibre, poate fi folosit pentru a energiza deoarece contine vitaminele B, vitamina E, potasiu si zinc, care ajuta creierul si organismul sa functioneze la nivelul sau optim.Terci de ovaz cu fructe si fulgi
Ingredients
Instructions
Nutrition
Notes
No Comments