Motto: ”Food is not about impressing people. It`s about making them feel comfortable.“
Back to briose! Sau pancake…, pentru ca textura este asemanatoare aluatului de pancake, insa m-am folosit de tava de briose pentru a obtine un preparat gen fingerfood, transportabil si in special, pentru a putea decora fiecare briosa cu minim un fruct. Daca nu ti-ai procurat inca o tava de briose, poti folosi o tava patrata sau dreptunghiulara. Foloseste neaparat hartie de copt pentru tava pe care ai ales-o, torni compozitia care va fi moale si usor lipicioasa, iar ulterior poti taia cu un pahar cate o mini-briosa. Sau poti folosi orice forma de silicon, indiferent de forma sau model. Avantajul acestui preparat este ca se poate servi mai multe dimineti, de catre mai multe persoane si in plus, il poti transporta. Adaug si alte cateva elemente esentiale, cum ar fi: sanatos, hranitor, aspectuos si simplu de facut.
Daca te-ai decis ce forma vei folosi, iti mai ramane doar sa notezi ingredientele necesare.
Briose din aluat de pancake 1. Pregateste o tava cu briose si aseaza cele 12 forme in tava. 2. Incalzeste cuptorul la 180 de grade. 3. Sparge ouale intr-un bol mai mare si bate-le cu o furculita. 4. Adauga iaurt, vanilie (sau scortisoara) si miere si continua sa amesteci. 5. Adauga ultimul ingredient lichid, laptele si continua sa amesteci. 6. Presara incet faina, amesteca in continuu si adauga apoi bicarbonat de sodiu. 7. Dupa ce te-ai asigurat ca toate ingredientele s-au omogenizat, adauga cate 1-2 linguri din compozitie (depinde de cat de mari sunt formele), avand grija sa nu umpli de tot forma, pentru a lasa spatiu si pentru topping. 8. Adauga toppingul dorit si introdu tava la cuptor pentru 15 minute. Briosele vor deveni pufoase si moi. Brain Food Fact: Afinele ajuta la mentinerea functiilor creierului si imbunatatirea memoriei. Stresul oxidativ poate accelera procesul de imbatranire a creierului, afectand negativ functiile creierului.
Briose-pancake cu iaurt si fructe
Ingredients
Instructions
Nutrition
Notes
No Comments