Brain Booster/ Smart Brain Foods

Cheesecake cu rubarba la pahar

Motto: ”The greatest wealth is… Health!”

Stiu ca ti-am promis sa nu iti complic viata si iti spuneam si ca, scopul meu este exact contrariul, adica sa iti usurez diminetile cu un mic dejun sanatos, satios si rapid. Insa pentru azi, vreau sa iti povestesc despre un tip de mic dejun la pahar (my favorite!) care desi iti ”rapeste” 30 de minute din timp (poti face si o cafea in acest interval de timp), atunci cand vei obtine produsul final, vei fi mai mult decat  multumit(a) ca ti-ai dedicat cei 30 de minute acestui preparat putin diferit. 

Exista 3 etape pentru obtinerea acestui cheesecake. Mai exact, 3 etape simple! 

Incepi cu prepararea rubarbei la cuptor (iti ia maxim 10 minute) si pentru ca tot suntem in sezon, iti propun sa te bucuri de aceasta planta minunata care ne ”viziteaza” o data pe an pentru foarte scurt timp.

Urmeaza a 2-a etapa in care pui cerealele intr-o tigaie si lasi cam 10 minute sa se rumeneasca. Practic cele doua prime etape, se coc/ prajesc in acelasi timp. Asa incat iti mai ramane timp sa pregatesti un pahar si un iaurt grecesc pe care sa le ai la indemana cand vine momentul asamblarii tuturor ingredientelor.

Hai sa vezi ca e chiar simplu si rapid:

Cheesecake cu rubarba la pahar

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...
By Daciana Serves: 2 portii
Prep Time: 10 minute Cooking Time: 25 minute

Smart ideas creator!

Ingredients

  • *Rubarba 1 fir
  • Vanilie un varf de cutit
  • Zeama de lamaie 3 lingurite
  • Miere 1-2 lingurite
  • *Granola (din fulgi de ovaz si alte cereale) 40 grame
  • Fulgi de migdale 1 lingura
  • Seminte de chia 1/2 lingura
  • Seminte de floarea soarelui 1 lingura
  • Ulei de cocos 1 lingura
  • Miere 1 lingura
  • *Iaurt grecesc 150 grame
  • Optional cottage cheese 50 grame
  • Optional vanilie sau sirop de agave/artar 1 lingurita
  • Un pahar/ borcan

Instructions

1

Etapa 1 - Pregatirea rubarbei: Incalzeste cuptorul la 220 grade C. Spala si taie rubarba in bucati mici de 5 cm. Aseaza intr-o tava (de copt + hartie de copt), adauga vanilie, zeama de lamaie si miere si introdu la cuptor timp de 15 minute. Poti adauga si scortisoara daca iti place.

2

Etapa 2 - Pregatirea Granolei: pui intr-o tigaie fulgi de ovaz, de secara, de orz.

3

Adaugi ulei de cocos, miere, semintele si lasi la foc mediu sa se rumeneasca timp de 7-10 minute (maxim, pana capata o culoare usor maronie), amestecand din cand in cand ca sa nu se prinda.

4

Etapa 3 - Amestecul de iaurt si branza: Aici poti opta sa adaugi doar iaurt grecesc amestecat cu un indulcitor (miere, sirop de agave) si aroma naturala: vanilie.

5

Daca iti place, poti adauga o crema de branza sau cottage cheese la acest amestec.

6

Etapa finala - Asamblarea: 1 Strat de Granola, 1 Strat de Iaurt (sau amestec cu branza), 1 Strat de rubarba coapta si la final 1 Strat Granola presarat.

Nutrition

  • 977 Calories

Notes

Brain Food Fact: Rubarba contine un pigment numit ”parietin”, care s-a demonstrat a fi benefic in lupta impotriva cancerului. In plus, contine fibre, calciu, vitamina K, vitamina C, fier si mangan.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply