Motto:”You can’t exercise your way out of bad diet!”
Energizarea diminetilor si crearea unor retete cat mai accesibile ca timp de executie si cu cat mai putine ingrediente implicate in proces, este motivul pentru care in fiecare marti, gasesti in casuta ta de mail inspiratia zilei.
Crustele farimicioase si crocante adauga o nota occidentala preparatelor dar si aroma, culoare si gust. Nu ai cum sa ratezi aceasta intalnire matinala cu un crumble cu ovaz si un fruct zemos. Poate fi o versiune de mic dejun, insa la fel de bine se poate servi si drept un desert sau gustare. Este un preparat versatil care merita reincercat si cu alte fructe de sezon, afine, caise, piersici, zmeura.
In plus, am dedicat fix 10 minute intregului proces de pregatire. Sunt necesare 2-3 ingrediente de adaugat pe langa fructe, si obtii un preparat nutritiv si pe care il poti imparti pentru mai multe dimineti (ori persoane) sau momente cand pofta de dulce te napadeste. Ai aflat deja in retetele anterioare, despre beneficiile inestimabile ale fulgilor de ovaz si totodata, multitudinea de variante in care se pot folosi. Iti reamintesc doar pe scurt, ca sunt cerealele pentru creier, asadar, nici nu ai cum sa pornesti altfel ziua de azi decat: energizat!
Cherry oat crumble breakfast
Celebrating focused mind!
Ingredients
- Cirese 250 grame
- Fulgi de ovaz 250 grame
- Curmale hidratate 4-5 buc
- Ulei de cocos 60 grame
- Extract de Vanilie 1-2 picaturi
- Iaurt grecesc 10% 50 grame
Instructions
1. Fulgii de ovaz si curmalele se pun intr-un blender si se maruntesc.
2. Se adauga ulei de cocos si se mixeaza pentru inca un 1 minut.
3. Se adauga vanilie, un praf de sare, se amesteca pana se obtine o compozitie nisipoasa, usor umeda si lipicioasa. Se poate adauga o lingura de lapte sau una de miere pentru obtinerea consistentei.
4. Se unge un vas cu unt, in care se aseaza ciresele din care am scos samburii in prealabil.
5. Deasupra se presara compozitia cu fulgi de ovaz, distribuita in mod egal pe toata suprafata cu fructe si apoi se preseaza usor cu varful degetelor.
6. Tava se introduce la cuptorul incins la 180 de grade pentru 20-25 de minute.
7. Se serveste calda cu o lingura de iaurt (si presarata cu miere - optional).
Nutrition
- 1197 Calories
Notes
Brain Food Fact: Ciresele contin flavonoide care au potentialul de a inhiba moartea celulelor nervoase (neuroni), in special in zonele creierului asociate cu capacitatea de invatare si memorare.