Motto: ”One of the great gifts that you can give people is to cook for them!”
Micul tau dejun ideal, hranitor si categoric apetisant! Practic este o omleta ”uriasa” impartita in bucati mici intr-o tava de briose, usor de consumat si transportat, indragit de copii, si bogat in nutrienti. Nu e nici chiar atat de complicat de realizat precum ar putea parea la prima vedere. Daca nu ai o tava de briose, atunci poate, putin difera rezultatul, dar poti folosi o alta tava, sau pur si simplu tigaia. Insa ideal pentru aceasta reteta, este sa ai o tava de briose pe care o poti folosi oricand, facand evident… briose :). E o investitie buna, nu te gandi ca e doar pentru o singura utilizare. Garantez ca merita!
In acest caz de exemplu, poti sa ai mai mult timp pentru rutina ta de dimineata, daca ai pregatite aceste briose cu o seara inainte, ba chiar iti eliberezi mai multe dimineti avand la indemana ceva deja gata preparat pentru micul dejun.
Detaliile tehnice fiind clarificate, sa trecem la treaba!
Mind-blowing ideas creator! Tava de briose se unge cu unt sau ulei sau se pot folosi formele din hartie. Ceapa verde, rosiile si frunzele de spanac se spala si se taie bucati mici. Ouale se bat bine intr-un bol, cu ajutorul unei furculite. Telemeaua sau cascavalul (se poate si cu parmezan), se razuieste. Incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Legumele si branza (de oricare fel), se impart in cele 12 forme a tavii, peste care se toarna ouale. Asezoneaza cu sare si piper daca vrei. Introdu tava in cuptor pentru 15-17 minute, pana se incheaga compozitia. Brain Food Fact: Ouale sunt o sursa buna de nutrienti benefici sanatatii creierului, precum vitaminele B6 si B12, acid folic si colina.Omleta-briose cu telemea si legume
Ingredients
Instructions
Nutrition
Notes