Brain Booster/ Smart Food

Budinca de Chia cu Mure

Motto: ”Food is an important part of a balanced diet!”

Contin o multime de nutrienti care pot avea efecte benefice asupra organismului si creierului. Da, a creierului! Stiai (poate) ca alimentele ne pot influenta starea de spirit, ne pot ajuta la concentrare sau din contra pot genera stari de moleseala, oboseala, disconfort digestiv si pot conduce spre agravarea sau intensificarea unor afectiuni deja existente? Daca termenul de “food for brain” nu iti este familiar (inca), ei bine, sa stii ca alimentele constituie hrana si pentru creier si minte, nu doar pentru corp. Dintre aceste alimente fac parte si semintele de chia. Acestea contin o cantitate mai mare de omega-3 decat somonul, mai au si calciu, fosfor, magneziu si proteine. Este foarte usor de introdus in mesele de zi cu zi, ca mic dejun sau gustare, se prepara foarte rapid si cu posibilitati variate de pregatire, precum budinca de chia sau presarate pe terciul din ovaz, adaugate in compozitia de biscuiti, in paine sau in chec. Am folosit chia in toate aceste preparate pentru a adauga un plus de valoarea acestora. Pregatirea budincii de chia are multiple avantaje in sensul in care se poate face rapid si usor si de catre copii, poate fi transportata la servici, in pachetul pentru scoala, in excursii, la picnic sau oriunde iti imaginezi ca o vei savura. Poate fi indulcita cu miere, sirop de curmale, de agave sau de artar sau pur si simplu sa adaugi o banana pisata ca sa ii dau un plus de savoare. Pe langa aceste optiuni, se poate adauga ca si topping un fruct sau mai multe, si chiar un amestec de cereale asa cum am procedat si eu in reteta pe care ti-o voi descrie imediat. Am constatat incercand diverse variante, ca este deosebit de gustoasa cu banane si cu fructe de padure.

Budinca de Chia cu Mure

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...
By Daciana Serves: 1
Prep Time: 10 minute Cooking Time: 60 minute

Focus on action! Creative, stunning, nutritious chia pudding topped with berries!

Ingredients

  • Seminte de chia 4-5 lingurite
  • Lapte de vaca sau lapte vegetal 100-125 ml
  • Sirop de curmale sau miere 2 lingurite
  • Mure si coacaze 25 grame
  • Fulgi de cocos 10 grame
  • Granola (amestec de cereale) 30 grame

Instructions

1

1. Budinca de chia se prepara intr-un timp foarte scurt si nu necesita fierbere: se lasa la inmuiat semintele in lapte (de vaca, vegetal sau in apa, depinde de preferinte) pentru minim 2-3 ore pana semintele capata volum si devin gelatinoase.

2

2. Se amesteca bine ca sa se omogenizeze cu laptele. De preferat sa se faca procesul de inmuiere, inainte cu o seara. Se pastreaza la frigider in acest rastimp.

3

3. Se poate indulci cu sirop de agave sau de curmale. Eu imi prepar siropul de curmale punand la hidratat curmale in apa fiarta dupa care le dau prin blender si obtin o pasta.

4

4. Budinca se decoreaza cu fulgi de cocos, fructe de padure (coacaze si mure) si granola (un amestec din diverse cereale: fulgi de ovaz, fulgi de orz, de secara, dar si pseudo-cereale: hrisca, mei, quinoa, amaranth). In loc de granola se poate adauga doar fulgi de ovaz.

5

Budinca se lasa la inmuiat peste noapte in frigider sau minim 2-3 ore.

Nutrition

  • 335 Calories

Notes

Brain Food Fact: Semintele de chia sunt bogate in antioxidanti si aminoacizi ce contribuie la buna functionare a creierului, luptand si impotriva radicalilor liberi.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply